Cursus over somberheid en depressiviteit

Dit najaar organiseert Preventie GGZ Leiden twee cursussen genaamd: “In de put? Uit de put!” Deze cursussen zijn bedoeld voor mensen die last hebben van depressiviteit en somberheid en daar op een actieve manier mee aan de slag willen.De deelnemers leren verschillende vaardigheden die kunnen helpen bij het overwinnen van depressieve gevoelens. Ook wordt gesproken over de verschillende situaties waarin zij zich depressief of gespannen voelen, wat depressiviteit eigenlijk is en hoe gedachten effect kunnen hebben op de stemming.

De deelnemers leren al deze vaardigheden in de praktijk toe te passen. Daarvoor krijgen zij een cursusmap mee, waarin onder andere opdrachten staan, die zij thuis uitvoeren.De cursus beslaat ongeveer 10 bijeenkomsten die 2 uur duren. Voorafgaand wordt tijdens een kennismakingsgesprek bepaald of de cursus is wat de deelnemers nodig hebben.De cursussen worden gehouden in wijkcentrum Stevenshof in Leiden WestOp 8 november start de cursus voor mensen van 65 jaar en ouder en op 27 november start de cursus voor mensen tussen de 21 en 65 jaar. Meer informatie is te verkrijgen via preventie@ggzleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×