Onkruidvrije Kijfgracht beloond

Afgelopen zondag zijn de bewoners van de Kijfgracht beloond omdat zij een convenant hebben nageleefd.In mei hebben de gemeente en de bewoners van de Kijfgracht het eerste onkruidconvenant ondertekend. Dit hield in dat de bewoners de Kijfgracht zelf onkruidvrij zouden houden gedurende een proefperiode. De gemeente liet de onkruidverdelgingsmiddelen dan ook in de kast.

Onlangs heeft de gemeente gecontroleerd of de bewoners zich aan het convenant hielden en dat bleek het geval. Er was geen sprietje te vinden.Afgelopen zondag ontvingen alle bewoners van de gracht tijdens een feestelijke bijeenkomst het nieuwste stadsnatuurboekje ‘Leiden buiten de perken’.Hierin wordt ook aandacht besteed aan de fleurige Kijfgracht, ook wel ‘Klein Venetië’ genoemd.Ook de Leiderdorpse ‘bomenprofessor’ Abraham Wetselaar was op het feestje te gast. Hij gaf de trotse bewoners groei- en bloeitips.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×