Frank Morgan, foto: PR

Legendarische saxofonist Frank Morgan en Rein de Graaff trio

De echte liefhebbers van ‘hardbop’ en vooral van ‘bebop’ kunnen zondag 11 november hun hart ophalen aan het optreden van Frank Morgan met het Rein de Graaff trio. Morgan is een legendarische musicus uit de jaren veertig en werd al op 15-jarige leeftijd door Duke Ellington benaderd of hij in zijn orkest wilde komen spelen. Door persoonlijke problemen verdween de virtuoze muzikant dertig jaar lang uit de muziekscene. Pas in 1987 maakte hij een spectaculaire comeback. Sindsdien treedt Morgan weer regelmatig op, onder andere bij het North Jazz Festival en maakte een aantal fantastische cd’s. In 1991 won hij de ‘Down Beat Critics Poll for Best Alto Saxophonist’. Zijn recente opnames op High Note ‘City Nights’ en ‘Raising the Standard’ hebben schitterende kritieken opgeleverd.

Bezetting: Frank Morgan altsax, Rein de Graaff piano, Marius Beets bas en Eric Ineke drums.

Concert: zondag 11 november, aanvang 15.00 uur in de Tuinzaal van de Burcht. Meer info: www.leidsjazztrio.nl

De voorverkoop start op 30 oktober. Kaarten zijn verkrijgbaar bij: Velvet, Nieuwe Rijn 34 en Plaatboef , Nieuwe Rijn 42.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×