Schooltuinseizoen afgesloten met een Soepmaakles

Voor de schooltuinen zit het tuinseizoen er weer op. Er is een tijd van zaaien, wieden, oogsten en ook van het afruimen van de tuinen. Het valt soms niet mee om afscheid te nemen van je eigen lapje grond. Op de schooltuinen in de Tuin van Noord werd in de laatste tuinles gezamenlijk soep gemaakt van groentes van de tuin. De kinderen lieten zich de soep goed smaken. En na een bedankje aan de tuinvrijwilligers en de tuinouders die hen op de tuin geholpen hadden, was het tijd voor de diploma-uitreiking.

Een goede tuinder leert in zijn/haar leven nog een heleboel bij, maar schooltuinkinderen krijgen een goede basis. Zoals het schooltuindiploma beschrijft: “met een tuin weet jij nu hoe je om moet gaan. Die ervaring blijft je leven lang bestaan”.

Over een paar weken verschijnen de foto’s van seizoen 2007 op de website. De schooltuinvereniging zoekt weer nieuwe vrijwilligers en tuinouders voor seizoen 2008. Informatie over de schooltuinen kunt u vinden op www.leidseschooltuinen.nl.

Leelingen van het Wellantcollege komen in de week na de herfstvakantie de drie tuincomplexen in Noord, Cronesteijn en Stevenshof winterklaar maken.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×