'Kiss' van Magdalena Lesniak.

Ode aan vrouwen en paarden in brons

De Poolse kunstenaar Magdalena Lesniak uit Warschau exposeert haar bronzen beelden, penningen en plaquettes in het Leidse Stadsbouwhuis. Haar werk beeldt vaak menselijke figuren uit, met name ‘de vouw’ in haar diverse rollen als moeder, geliefde, minnares of lustobject. Ook paarden vormen voor Lesniak een grote inspiratiebron, zowel in vorm en beweging als in mythische figuren zoals de eenhoorn en de Pegasus. Haar stijl varieert van subtiel en ingetogen tot krachtig en expressief.

Lesniak woont en werkt al vijf jaar in Canada. Onder de werken die nu in Leiden getoond worden zijn twee stukken: ‘Siesta’ en ‘Sadness in August’ die onlangs ook in Colorado Springs in de Verenigde Staten te zien waren op een expositie van de FIDEM, de Fédération Internationale de la Médaille.

De expositie loopt tot 4 januari. Het Stadsbouwhuis is geopend op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Stadsbouwhuis, Langegracht 72, Leiden

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×