Eindelijk actie op handhaving blindengeleidestroken

6

Het niet aflatende aandacht vragen voor het vrijhouden van de blindengeleidestroken in Leiden door D66-duoraadslid Jeffrey van Haaster lijkt nu eindelijk doorgedrongen tot het College van B & W. Gisteren maakte burgemeester Lenferink bekend dat op basis van de onlangs gewijzigde Algemene Plaatselijke Verordening APV en de nadere uitwerking daarvan in onder andere de beleidsregels voor terrassen en terrasboten, nu consequent gehandhaafd kan worden. Voor stoepborden en andere uitstallingen biedt het nieuwe modellenboek Gevelreclame ondernemers voldoende houvast.

Met een motie, ingediend tijdens de behandeling van de gemeentebegroting voor 2006, had de gemeenteraad het College van B & W verzocht om met concrete voorstellen te komen over de manier waarop blindengeleidestroken vrijgehouden kunnen worden van obstakels. B & W heeft nog geen actie ondernomen op de voor blinden en slechtziende gevaarlijke goot in de Haarlemmerstraat. Werk aan de winkel voor Jeffrey van Haaster dus.

Delen

6 reacties

 1. Eindelijk dan hoeven de blindengeleidenhonden naarmaten men daar bezitter van is , zich niet meer zo in te spannen op de haarlemmerstraat , winkelstraat kan men het nog nauwelijks noemen de haarlemmerstraat is meer een brasserie geworden met grote terrassen..

 2. Frank van Dijk (CDA duo-raadslid) op

  Het is goed dat hier eindelijk resultaat op komt! Een rommelig straatbeeld werpt voor slechtzienden (zoals ondergetekende) en blinden letterlijk extra obstakels op. Maar: eerst woorden, dan daden. Het feit dat er gehandhaafd kan worden wil nog niet zeggen dat dit gebeurt. Ik zal de uitvoering van deze toezegging dan ook nauwlettend volgen. De ‘goot’ in de Haarlemmerstraat staat ook scherp op het netvlies. De vraag voor het College is nu wat zij aan dit obstakel gaan doen. Wordt vervolgd.

 3. Harry Schoch op

  Inderdaad goed! Op de Haarlemmerstraat zie ik vaak uitstallingen van winkels en horecagelegenheden, en ook fietsen, boven op de blindegeleidestroken staan!

 4. Elze 't Hart (D66 duo-raadslid) op

  Uiteraard zijn we zeer verheugd met de toezegging van de burgemeester en wethouder Steegh die deze al eerder deed. Woorden moeten alleen nog omgezet worden in daden. Mijn fractie houdt nauwlettend in de gaten of er wordt gehandhaafd, zoals we al beloofde op http://www.d66leiden.nl/?a=224. U kunt ons daar zeker bij helpen door een mailtje naar mij te sturen als u ziet dat er uitstallingen op stroken worden gezet, zonder dat daar iets aan gedaan wordt.

  Maar hiermee is het niet klaar. Een groot deel van het centrum van Leiden is niet handicapvriendelijk ingericht. D66 zal hiervoor blijven opkomen. Dit is slechts een begin.

Over de auteur

Je bent nu offline