Inmiddels ex-fractievoorzitter Jos Posthuma in betere tijden. (Archieffoto: Chris de Waard).

Fractievoorzitter GroenLinks stapt op

De meerderheid van de fractie van GroenLinks heeft het vertrouwen in fractievoorzitter Jos Posthuma opgezegd. Reden is een diep verschil van mening over de politieke stijl van opereren. De verschillen van inzicht bleken onoverkomelijk, waarop Posthuma de conclusie trok dat het draagvlak om verder te gaan als fractievoorzitter ontbreekt. Hij stopt ook als raadslid. De fractie van GroenLinks zal in haar volgende vergadering een nieuwe fractievoorzitter kiezen. Tot dat moment zal vice-fractievoorzitter Rianne Becht de taken waarnemen.

De problemen binnen de GroenLinks-fractie zijn een direct gevolg van de bestuurlijke crisis rond de RijnGouwelijn. Die heeft een kloof geslagen in de fractie. Volgens waarnemend fractievoorzitter Rianne Becht ligt aan de vertrouwensbreuk geen verschil van inzicht ten grondslag over de te volgen politieke lijn in de huidige situatie.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×