'Lost models', spannende schilderijen van Leidse kunstenaar

In Galerie Piculiar exposeert de Leidse kunstenaar Broeri, (Willy van de Dop) een boeiende serie recente schilderijen onder de titel: ‘Lost Models’. Haar nieuwe werk kenmerkt zich door sober kleurgebruik, met een duidelijk waarneembare spanning. Bij de vrouwelijke modellen, op grote formaten geschilderd, toont de spanning zich als een strak gespannen snaar, die soms in een volkomen bedrieglijke rust lijkt te verdwijnen. Broeri heeft, met veel succes, een aantal exposities buiten Leiden achter de rug en toont nu in haar geboortestad haar nieuwste werk.

Het werk van Broeri was onlangs te zien in Hoek van Holland en in het WTC in Rotterdam. Samen met nog 14 andere kunstenaars verleende zij haar medewerking aan de Survivall-expo, georganiseerd door Relad’Arte en door de ‘Blue Peter Foundation’. Deze organisatie zet zich in voor het wereldwijde waterbeheer. De 15 Nederlandse kunstenaars maakten een schilderij over de Titanic. Deze schilderijen worden in het voorjaar van 2008 geveild en de opbrengst gaat naar een goed doel.

Tijdens de Leidse Kunstroute in september dit jaar viel de atelierboot van Broeri, ‘Le Bateau Ivre’ op door de in het oog springende kunstwerken aan de buitenkant. Ook in de atelierboot zelf waren een aantal van haar werken te zien.

De opening is zondag 4 november om 15.00 uur en wordt verricht door de kunstenaar zelf. De expositie loopt tot 29 november.

Galerie Piculiar, Diefsteeg 1, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×