In de wijk Nieuw Leyden is de bebouwing van de eerste kavels in volle gang. (Foto: Dennis Oudshoorn).

Open dag bij Nieuw Leyden

Aanstaande zaterdag organiseert het project Nieuw Leyden een Open Dag van 12.00 uur tot 16.00 uur bij het informatiecentrum aan de Maresingel 20a. De dag is bedoeld voor alle (toekomstige) opdrachtgevers van de bouwkavels van het project Nieuw Leyden, omwonenden en ge├»nteresseerden. Nieuw Leyden is de nieuwe buurt in aanbouw op het voormalige Slachthuisterrein.

Nieuw Leyden wordt een bijzondere buurt vanwege het particuliere opdrachtgeverschap; dit betekent dat de bewoners zelf een architect kiezen, een bouwplan maken en een aannemer selecteren voor het bouwen van hun woningen. De bewoner is dus de ontwikkelaar. Op de Open Dag kunnen de toekomstige bewoners onder andere ‘speed-daten’ met een drietal architecten naar keuze.

De Open Dag is bedoeld voor de vierde fase in het project. Deze fase telt 61 kavels verspreid over 5 verschillende velden. Iedereen die dat leuk vindt, kan een rondleiding krijgen over de bouwplaats, een kijkje nemen in opengestelde huizen en voor de kinderen is er een workshop ‘bouw je eigen droomhuis’.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×