Leidse brandweer gaat ook deel van Katwijk bedienen

2

De Veiligheidsregio Hollands Midden heeft een dekkingsplan opgesteld waarbij gekeken is welk brandweerkorps het snelst op de plek van een calamiteit kan zijn. Nu is door B & W van Leiden een convenant gesloten waarbij een deel van de Gemeente Katwijk in geval van nood wordt bediend door de Leidse brandweer. Een gedeelte ten westen van Leiden in de voormalige gemeente Valkenburg nabij de A44 kan eerder bereikt worden vanuit Leiden dan vanuit de branweerkazerne in de gemeente Katwijk.

Het College had al eerder ingestemd met convenanten met Voorschoten, Alkemade, Leiderdorp, Teylingen en Oegstgeest. Het convenant met Katwijk is voorlopig de laatste in die reeks al kan het zijn dat er na evaluatie nog wat operationele grenzen worden bijgesteld. Personele consequenties voor de Leidse brandweer heeft de hele operatie niet of nauwelijks en ook de Leidse brandweerzorg komt niet in gevaar, aldus burgemeester Lenferink.

Delen

2 reacties

  1. Kan de gemeente Leiden onder leiding van de PVDA beginnen met landjepik op het voormalig vliegveld Valkenburg

Over de auteur

Je bent nu offline