Informateurs zijn er nog niet uit

De informateurs Douwe Breimer en Melanie Schultz-Van Haegen hebben aangegeven wat meer tijd nodig te hebben dan de week die ze gepland hadden om de mogelijkheden te verkennen tot de vorming van een nieuw College van B & W dat kan rekenen op de steun van en meerderheid in de raad. Zaterdag was de uiterste datum die het tweetal in het hoofd had maar dat blijkt niet haalbaar. De partijen die nog in de race zijn komen maar heel langzaam naar elkaar toe. Hoeveel extra tijd het informatieduo denkt nodig te hebben staat ook hen nog niet helder voor ogen.      

De fracties die nog azen op het pluche komen maar mondjesmaat met informatie naar buiten, om elkaar maar niet voor de voeten te lopen. Mocht de PvdA opnieuw in het nieuwe college van B & W plaatsnemen dan schuift zij echter graag haar oude wethouders Gerda van den Berg en Marc Witteman naar voren. Dat meldt fractievoorzitter van de PvdA Marije van den Berg vandaag. Ook GroenLinks en de ChristenUnie waren heel erg tevreden over hun respectievelijke wethouders Steegh en Van As. Maar van de eventuele terugkeer van dit kwartet is nog helemaal niets zeker.    

Advertentie

Leiden coalitie2007


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×