Verruiming openingstijden Leidse speeltuinen

4

Waar het kan wil het College van B & W de mogelijkheden om Leidse speeltuinen langer open te laten zijn positief beïnvloeden. Naar aanleiding van de constatering van de PvdA-fractieleden Conny Broeijer en Hilde Jansen dat de speeltuinen beperkt open zijn op 1 oktober van dit jaar schriftelijke vragen gesteld aan het College. De PvdA vraagt daarin wat het College heeft ondernomen en nog gaat ondernemen om te bewerkstelligen dat speeltuinen langer open zijn. B & W heeft daarop gisteren antwoord gegeven.

In de beantwoording van de vragen geeft het College aan de verruiming van de openingstijden te willen realiseren door te investeren in het Deltaplan Speeltuinen, het vrijwilligersbeleid te willen intensiveren in het kader van de WMO nota 2008 – 2012 die aanstaande vrijdag de inspraak in gaat, deel te nemen aan het project ‘Kleurrijke Speeltuin’ van het NUSO, te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn tot ruimere oenstelling door gebruik te maken van Buitenschoolse Opvang en Kinderdagverblijven en te onderzoeken of de formule ‘Halfopen Speeltuin’ in aangepaste vorm voor andere speltuinen ook werkbaar is.

Er moet natuurlijk wel altijd toezicht zijn en vandalisme moet zo veel mogelijk voorkomen worden.

Delen

4 reacties

 1. OPEN SPEELTUINEN ZIJN HEEL GOED REALISEERBAAR,EN NOODZAKELIJK.

  IN 2000 IS DE SPEELSCHANS IN DE PROF/ BURGEMEESTERSWIJK GEOPEND, DE EERSTE OPEN SPEELTUIN IN LEIDEN.

  VANAF DAG EEN IS HET DE DRUKST BEZETTE SPEELTUIN VAN DE STAD,EN DIT IS NIET ONOPGEMERKT GEBLEVEN DOOR HET COLLEGE.

  HET OPRICHTINGS BESTUUR HEEFT ER NEGEN JAAR HARD VOOR GEKNOKT, OM DE SPEELTUINEN ZO IN TE RICHTEN DAT ER EEN LAAG HEK OMHEEN GEPLAATST WERD ,ZODAT JE ALS OUDER GOED ZICHT HEBT, DAT JE KIND ZICH BINNEN HET TERREIN BEVINDT,

  NU GAAN OUDERS S AVONDS NA HET ETEN IN DE ZOMER NOG EVEN LEKKER SPELEN MET HUN KINDEREN, EN ER WORDT ENORM VEEL GEPIKNICKT EN GEBARBEQUED.

  DIT ALLES IS TOT STAND GEKOMEN DOOR EEN NAUWE SAMENWERKING MET DE GEMEENTE AFD. GROEN O.L.V.  MEVR.E. VAN MIDDELKOOP EN DZB ONDER LEIDING VAN DE HR E. SIEBENGA

   

  ER IS  TOEN BESLOTEN OM DEZE TUIN TOT PILOT TE LATEN DIENEN.

  NU 7 JAAR LATER BLIJKT DIT DE OPLOSSING EN KUNNEN KINDREN EN OUDERS HET HELE JAAR GENIETEN VAN EEN SPEELTUIN,EN ZO HOORT HET OOK.

  WANT EEN SPEELTUIN IS TOCH GEREALISEERD MET BELASTING GELDEN

 2. Ik heb jaren geleden nog gewerkt in haarlem om daar een speeltuin te herbestraten , En zag daar een grote omgebouwde zeecontainer staan. In de ingang was een deur/raam kozijn geplaatst en aan de zijkanten waren twee ramen gemaakt. En dat stond in een afgelegen hoekje van deze speeltuin . Ik vroeg de portier of hij daar woonde , lachend zij hij nee , hij vertelde mij dat zij dit hadden gedaan om de speeltuin heel te houden , Hij zij de speeltuin is open van 12.00uur tot 17.00uur voor kinderen van 0jaar tot 12jaar en voor de wat grotere kinderen van 12jaar tot 16jaar hebben wij deze omgebouwde zeecontainer. Het is daagelijks open van 18.00uur tot 21.00uur zie het maar als een jeugdhonk. Het mooie van dit is dat de wat grotere kinderen niet meer in de speeltuin komen wat voor de kleintjes is , doen zij dat wel dan mogen zij ook niet meer in het jeugdhonk(zeecontainer) op deze manier blijft alles in balans en hebben kinderen van 0jaar tot 16jaar hun vermaak en blijven ook lager verbonden aan de speeltuin. Misschien een optie voor de Leidse speeltuinen…Natuurlijk met hulp van de gemeente.

 3. Harry Schoch op

  Een goede zaak! Met dat gebrek aan speelruimte en al die auto’s op straat zijn goede en langdurig geopende speeltuinen welkom en nodig…..!

Over de auteur

Je bent nu offline