Honden, Honden en nog eens Honden

Al eeuwenlang is de hond een geliefd thema in de beeldende kunst. Zelfs in de oudheid werden al honden afgebeeld. Zoals de Egyptische hondengod Anubis en de driekoppige hellehond Cerberus bij de Grieken. Belangrijke mensen lieten zich vroeger vaak portretteren met hun (jacht)hond, als symbool van trouw en status. Uit de hedendaagse stripboeken kennen we onder andere: Bobby, de Foxterriër van Kuifje, Snoopy en de Beagle van de Peanuts en vanuit de film Lassie en 101 Dalmatiërs. In de Expansionist Art Empire Gallery zijn tot 2 december onder de titel ‘Dogs, Dogs, Dogs’ schilderijen, fotos, tekeningen, etsen, beelden en video’s te zien over dit, voor veel mensen, favoriete gezelschapsdier.

De deelnemende kunstenaars zijn: Aart Korsuize (Leiden), Alexey Kouchnarenko (St. Petersburg), Ben Overdevest (Leiden), Bert van der Veer (Leiden), David Korsuize (Leiden), Fred Rohde (Leiden), Hubert Verhulst (Leiden), Judith Zwaan (Amsterdam), Sonja van Kerkhoff (Leiden) en Willem Overtoom (Leiden).

De tentoonstelling loopt tot 2 december. Meer info: www.expansionistartempire.com

Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag 14.00 – 17.00 uur.

Expansionist Art Empire Gallery, Nieuwe Rijn 94, 2312 JM Leiden

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×