Sentiment uit de jaren 60: Canned Heat in LVC

In het Leidse LVC zal aanstaande maandag de witte blues – en boogieband Canned Heat optreden. Het concert is uniek, want het is het enige optreden van deze ‘Woodstockband’ in Nederland. Ondanks, of misschien dankzij, de leeftijd van de bandleden wordt er nog ‘strak’ gespeeld en is de podiumact grandioos. De band werd in november 1965 opgericht door Bob ‘The Bear’ Hite (zang) en Al ‘Blind Owl’ Wilson (gitaar). Op 3 september 1970, pleegde Al ‘Blind Owl’ Wilson zelfmoord, wat het hart uit de band rukte. In een wisselende samenstelling ging de band verder. Het succes is mede te danken aan de film Woodstock, waarvan het nummer ‘Going up the country’ de officieuze soundtrack is geworden, en aan de wervelende show die daar bij hoorde.

Andere bandleden zijn: Larry ‘The Mole’ Taylor (bass), Henry ‘The Sunflower’ Vestine (gitaar) en Adolfo ‘Fito’ de la Parra (drums). 

Het voorprogramma wordt verzorgd door Mark Lotterman & Band.

Maandag 5 november, aanvang 21.00 uur; deur open om 20.00 uur. Meer info: www.lvc.nl

LVC , Breestraat 66, Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×