SP: "Kloof politiek en burger groter door nieuwe coalitie"

De kloof tussen politiek en burger wordt in Leiden flink groter nu er een nieuw college wordt samengesteld dat bestaat uit PVDA, CDA, VVD en GL. Dat stelt fractievoorzitter Antoine Theeuwen van de SP. Theeuwen: “Nadat het CDA haar eigen standpunt even aan het pluche moest aanpassen en de anderen partijen de dreiging van de provincie hebben gebruikt om hun eigen standpunt weer op te poetsen, is het gelukt om een breed-front te krijgen tegen de grote meerderheid van Leidenaren die geen RijnGouweLijn door Leiden wil.” De vier partijen hebben in de Leidse gemeenteraad voldoende zetels om een meerderheidscollege te vormen maar volgens de SP is die steun in de stad ver te zoeken.

Theeuwen: “De democratie wordt opzij gezet om een geheel nutteloos plan voor een lightrailverbinding door de Leidse binnenstad mogelijk te maken. De andere partijen hebben spijt van het referendum, ze beschouwen het RGL-referendum als een historische vergissing en willen niet accepteren dat de bevolking anders denkt.”

Het vergelijkende onderzoek dat de nieuwe coalitie het komende jaar wil laten uitvoeren tussen de twee mogelijke RGL-tracees noemt Theeuwen pure geldverspilling: “Er komt nu een onderzoek om te kijken of wat we niet willen eventueel toch mogelijk is.”

Leiden coalitie2007


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×