Tijdens het bezoek aan Toruñ trad het jeugdkoor van de Leidse Muziekschool op onder leiding van de bekende Leidse 'koraal-dirigent' Wim de Ru. (Foto's: Bram Pater).

Leidse delegatie bezoekt Toruñ

Afgelopen week is er weer een delegatie vanuit Leiden naar de zusterstad Toruñ in Polen geweest. Maar liefst twee bussen waren nodig om onder andere een heel jeugdkoor mee te nemen. Toruñ is een zeer bekende hanzestad met een grote universiteit waar de beroemde Copernicus tot de ontdekking kwam dat de aarde om de zon draait. Inmiddels zijn er al verschillende uitwisselingen tussen instellingen uit Leiden en de Poolse zusterstad tot stand gekomen. Zo ging een delegatie van Gardena op bezoek bij een weeshuis voor oudere jeugd. Ook werd het kinderhuis Dom Diescka 2 bezocht waar een geldbedrag werd overhandigd. Ook een rugzak vol snoep werd aangeboden namens iemand uit Leiden.

In Cultureel Centrum Toruñ “Dwor Artus” had een optreden plaats van het Jeugdkoor Gioia di Cantare en het koor Mlodziezowie o.l.v. Renate Szerafia en het Leidse Muziekschool Jeugdkoor o.l.v. Wim de Ru. Een groot applaus en bloemen ontvingen de Leidse jongeren na het gezamenlijk zingen van een oud Pools volkslied. Ook werden er medicamenten afgegeven aan Andrzej Kobylecki, directeur Bejaarden- en Verpleeghuis in Toruñ afkomstig van de thuiszorg in Leiden.

Tijdens het beezoek aan Toruñ werden er ook enkele excursies gehouden. Dit keer naar een drukkerijmuseum waar men papier kon scheppen en een eigen oorkonde kon maken. Ook leren schrijven met een ganzenveer stond op het programma.

Na de verschillende uitwisselingen tussen de stedenbanden en particulieren vertrok men zaterdagavond weer naar Leiden. Een unieke ervaring rijker voor een aantal nieuwe gasten. Op 10 november is er om 20.00 uur een bijeenkomst in de Regenboogkerk in de Merenwijk voor de gasten en belangstellenden om hun ervaringen uit te wisselen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×