Rembrandtdoeken alsnog geveild

Bijna een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling was, gaat de gemeente Leiden de reusachtige Rembrandtdoeken veilen die in 2006 talloze Leidse panden sierden. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de spandoeken al begin dit jaar via een veiling te verkopen, maar uiteindelijk bleven de doeken tot begin juli hangen. Uitgerekend in de week voor het Rembrandt Cultuurfestival werden ze verwijderd.

In totaal worden er de komende tijd 15 ‘Rembrandts’ geveild via de website speurders.nl. De opbrengst gaat naar een door de koper te bepalen goed doel. De veiling loopt tot en met 17 november 12.00 uur. De doeken variĆ«ren van 3,9 meter hoog bij 5,10 meter breed tot 10,6 meter bij 10,2 meter breed. De doeken zijn gemaakt van weersbestendig PVC zeildoek en worden geleverd met bijbehorend frame.

De doeken die geveild worden zijn afdrukken van de volgende schilderijen:

David voor Saul met het hoofd van Goliath
Muzikale allegorie (bijgevoegd)
De schilder in zijn atelier
De rijke man
Bedelaar
Leids Historiestuk
Zelfportret (3x)
Petrus en Paulus in dispuut
De apostel Paulus aan zijn schrijftafel (bijgevoegd)
Oude man met tulband (bijgevoegd)
Saskia als Flora
Officier met gouden ketting
Zelfportret (belichtingsstudie)
Lachende soldaat/Zelfportret 1630/Biddende oude vrouw
Oude Man (rood krijt)

Leiden Rembrandt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×