Gemeente wil voormalige belastingkantoor kopen

Leiden wil het oude belastingkantoor bij het station kopen en daar een deel van de gemeentelijke organisatie in onderbrengen. De rest van het pand wordt verhuurd. Met de aankoop is een bedrag van ruim 11 miljoen euro gemoeid. Vervolgens moet er nog voor ruim 2,3 miljoen in het gebouw worden geinvesteerd, voordat de eerste huurders erin kunnen.

De begane grond wordt samen gehuurd met CWI en UWV om gezamenlijk een front-office in te richten. Later worden ook andere gemeentelijke diensten in het gebouw ondergebracht. De komende jaren wil de gemeente zes van de twaalf huidige gemeentelijke huisvestingslocaties afstoten. Na 2010 moet het aantal locaties zelfs dalen tot twee of drie.

Door de aankoop van het voormalige belastingkantoor en daar gemeenteambtenaren onder te brengen kunnen er de komende jaren al enkele panden verkocht worden die de gemeente nu nog in gebruik heeft. Daarnaast ziet de gemeente de aankoop van het voormalige belastingkantoor als een strategische investering die op termijn de herontwikkeling van het Morspoortterrein mogelijk maakt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×