Leiden verglaasd

Leiden beschikt sinds kort over een groot glasvezelnetwerk, waarop in totaal 150 gebouwen zijn aangesloten. Een groot aantal van de gebruikers betreft onderwijsinstellingen.Het netwerk is gerealiseerd door de Stichting Leidse Infrastructuur Bundeling (SLIB), die onder andere bestaat uit Het ROC Leiden en de Hogeschool Leiden.Morgenmiddag vindt tijdens het Feest van de Contents de ingebruikname plaats.

In het onderwijsgebouw van het LUMC laten leerlingen, leerkrachten en experts de mogelijkheden zien, die het netwerk biedt. Doordat er een grote hoeveelheid verschillende partijen is aangesloten op het netwerk, kan er veel. Zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld online in verbinding komen met een conservator van Naturalis of een sterrenkundige en is het ook mogelijk om met de computer een elektronenmicroscoop te besturen, die zich ergens anders bevindt.Omdat ook de gemeente is aangesloten, kunnen er zelfs online spreekuren met wethouders georganiseerd worden.Juist voor plekken die niet voor publiek toegankelijk zijn, is het nieuwe netwerk een uitkomst.Aangesloten zijn: de Gemeente, de Universiteit, SURFnet, Naturalis en zeven schoolbesturen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×