Vincent Herring Earth Jazz Agents, foto: PR.

Concert & workshop door Vincent Herring Earth Jazz Agents

Het Leids Jazz Trio organiseert, in samenwerking met de Leidse Muziekschool en omstreken, een concert en workshop door Vincent Herring Earth Jazz Agents ( USA ). Dit jazzevenement wordt gehouden in de Tuinzaal van sociëteit de Burcht. De NPS gaat het concert opnemen voor het programma ‘Concert Beyond’, dat elke woensdag van 22.00-24.00 uur uitgezonden wordt op Radio 6. De workshop wordt ’s middags gehouden; het concert van deze dynamische en energieke band, die moderne jazz met funk mengt, vindt ’s avonds plaats. The Earth Jazz Agents steken oude stukken in een nieuw jasje en sluiten naadloos aan met nieuw werk. De voorverkoop is vandaag gestart.

Vincent Herring Earth Jazz Agents bestaat uit:

Altsaxofonist Vincent Herring, die in 1992 opdook bij het kwintet van cornettist Nat Adderley tijdens het Keytownfestival in de Stadsgehoorzaal. Zij gaven een concert dat nog volop leeft in de herinnering van velen. Vincent Herring behoort zonder meer tot de meest toonaangevende altsaxofonisten van deze tijd. Zijn eerste belangrijke engagement was in de band van Lionel Hampton. Sindsdien begon zijn ster te rijzen. Hij werkte behalve met Nat Adderley ook samen met onder meer Art Blakey & The Jazz Messengers, Horace Silver Quintet, de Mingus Bigband, Freddie Hubbard Quintet, Dizzy Gillespie Orchestra en Nancy Wilson.

Pianist Anthony Wonsey had op jonge leeftijd al zoveel talent, dat hij kon gaan studeren aan het Berklee College of Music. Hij heeft sindsdien met de top van de jazz gespeeld, onder andere Elvin Jones, Lenny White, Pharoah Sanders en Carmen Lundy.

Bassist Richie Goods heeft met vele artiesten over de gehele wereld gespeeld, van Milt Jackson tot Will Smith en van Stanley Turrentine tot Alicia Keys. Met Steps Ahead en The Manhattan Transfer is hij op tournee gegaan.

Drummer Joris Dudli is lid geweest van The Vienna Art Orchestra en van 1979 tot 1985 speelde hij bij het Art Farmer Quintet en was hij freelance verbonden aan The Zawinul Syndicate. Onlangs was hij met Benny Golson en Steve Grossman in Europa. Meer info: www.vincentherring.com

Zaterdag 24 november: workshop – 13.00 uur, concert – 21.30 uur. Met een concertkaartje is de toegang tot de workshop gratis. Meer info: www.leidsjazztrio.nl

Voorverkoop: Velvet, Nieuwe Rijn 34 en Plaatboef Nieuwe Rijn 42, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×