SP bezorgd over komst fietspaden door Ons Buiten

Het is de SP ter ore gekomen, dat de gemeente het plan heeft opgevat om het volkstuinengebied van Ons Buiten, te doorsnijden met twee brede fiets- en voetpaden. Hierdoor zal een aantal tuinen, van het volkstuinengebied dat officiëel tot de mooiste zeven van Nederland behoord, moeten verdwijnen. De SP stelt het college een aantal schriftelijke vragen over dit onderwerp.

Allereerst wil de partij weten of het inderdaad waar is dat er plannen zijn om fietspaden dwars door het gebied aan te leggen en hoe breed die paden dan wel zullen zijn. De SP heeft begrepen dat woningcorporatie Portaal wil meebetalen aan de aanleg en vraagt zich af of dat waar is.’- De geplande fietspaden zouden geen kortere verbinding vormen tussen de twee geplande overkluizingen over de Willem de Zwijgerlaan, en de hoofdfietsroutes van de Merenwijk. Als beide fietspaden geen kortere reistijd tussen de Merenwijk en de binnenstad betekenen, wat is dan de reden om die fietspaden zo te plannen?’De tuinders van Ons Buiten huren het hele gebied. De SP vraagt zich dan ook af, hoe het kan dat de gemeente plannen maakt waarbij er een flink aantal tuinen uit dat gebied geschrapt moet worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×