Bij de supermarkten is een ware run ontstaan op flessenwater. Verschillende supermarkten in het centrum zitten al zonder. (Foto: Frederik Zevenbergen).

Grote storing in watervoorziening

Door een grote storing in de watervoorziening zitten grote delen van Leiden en omgeving momenteel zonder water. Bij aansluitingen waar nog wel water uit de kraan komt, is de druk zo laag, dat er slechts een dun straaltje uitkomt. Meldingen van mensen die zonder water zitten, komen uit alle delen van Leiden, Oegstgeest, Voorschoten, Warmond en Valkenburg. In Leiderdorp heeft men nog wel water.

(21.00 uur) update: De watervoorziening in de regio komt weer langzaam op gang.

De storing wordt veroorzaakt door een lek in de aanvoerleiding tussen Katwijk en Leiden. Het lek zit bij Autosloperij Opdam in Valkenburg. Er is inmiddels groot alarm gegeven en het Duinwaterbedrijf Zuid-Holland probeert men man en macht leidingen om te leggen, zodat de watervoorziening wordt hersteld. De storing strekt zich uit over het oude ‘LDM-gebied’ (Leidse Duinwater Maatschappij). Daaronder vallen Leiden, Oegstgeest, Voorschoten, Warmond en een deel van Valkenburg.

Het Duinwaterbedrijf Zuid-Holland is op geen enkele manier te bereiken.

Geen categorie waterstoring


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×