Lenferink: "Communicatie rond waterstoring niet vlekkeloos"

De communicatie tijdens de drie uur durende storing in de regionale waterlevering is maandagavond niet optimaal verlopen. Dat zei burgemeester Lenferink dinsdagavond tijdens de vergadering van de Raadscommissie Bestuur & Samenleving waar Joost Bleijie (CDA) de kwestie aan de orde stelde. Lenferink vond vooral (het gebrek aan) communicatie tussen de gemeente en het Duinwaterbedrijf Zuid-Holland (DZH) onvoldoende. “De afspraken die daarover zijn gemaakt, gaan we opfrissen,” aldus de burgemeester. Lenferink wees er nog wel op dat het hier niet om een ramp ging.

De burgemeester vroeg verder begrip voor het feit dat het ook lastig is om te communiceren wat er aan de hand is als je dat zelf ook niet weet. “In het begin is er alleen bekend dat er een probleem is met het water. De oorzaak weet je dan nog niet, dus ook niet hoe lang het gaat duren.”

Als er echt een ramp gebeurt is Leiden wel voorbereid. Lenferink benadrukte dat er veel wordt geoefend, maar erkende wel dat het dan met name om de procedures gaat: “Realistisch oefenen is heel kostbaar, we hebben hier nu eenmaal geen parcours met gebouwen die we voor zo’n oefening in brand kunnen steken.”

Voor grote evenementen en risicogebieden zoals het Bio Sciencepark bestaan speciale rampenbestrijdingsplannen. In zo’n geval kan volgens Lenferink direct heel gericht worden opgetreden.

Geen categorie waterstoring


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×