Een gat van een meter doorsnee zorgde er afgelopen avond voor dat grote delen van de regio zo'n drie uur lang zonder water zaten. De oorzaak is nog niet bekend. (Foto's: Emile van Aelst).

Waterlevering weer volledig hersteld

Het Duinwaterbedrijf Zuid-Holland heeft rond 21.00 uur vanavond de waterlevering in deze regio hervat. Rond 18.00 uur is er een lek met een doorsnee van ongeveer een meter ontstaan in de transportleiding tussen Katwijk en Leiden. De oorzaak van het lek in nog niet achterhaald, mogelijk is de leiding bij graafwerkzaamheden beschadigd. Rond de plaats van het lek, in Valkenburg, lagen stapels straatstenen.

De kapotte leiding is door medewerkers van het Duinwaterbedrijf geïsoleerd, waarna het water is omgeleid via de hoofdleidingen. Dit zijn aftakkingen van de transportleiding naar de straten en wijken. Hoeveel huishoudens er door de storing werden getroffen weet DZH niet.

Een woordvoerder van DZH benadrukt dat het water weer direct gebruikt kan worden. Het is dus niet nodig dit eerst te koken.

Geen categorie waterstoring


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×