Van links naar rechts: Robert Strijk, Martin Rohde, Trudy kwik en Joris Nuiver, foto: Jacqueline Borg.

Leidse Jazzweek terug van weggeweest!

Gistermiddag presenteerde Trudy Kwik in de Sociëteit de Burcht het programma van de Leidse Jazzweek. Dit evenement werd 28 jaar geleden geïnitieerd door haar vader Henny Kwik. Het evenement heeft een aantal moeizame jaren achter de rug en dreigde zelfs een ‘zachte dood’ te sterven. Trudy Kwik: “Mijn vader zou zich omdraaien in zijn graf, als dat zou gebeuren.” Afgelopen nazomer verzamelde Trudy een aantal enthousiaste mensen om zich heen, zoals: Martin Rohde (Leids Jazztrio), Denis Huijsman (Kamsteeg), Robert Strijk (nu nog Centrummanager) en Joris Nuiver (stadsmagazine LOS). Met dit team werd een interessant festival opgezet, gericht op kwaliteit en hoogwaardige programma’s voor een breed publiek. Het resultaat zal te zien en te horen zijn tijdens de Leidse Jazzweek van 23 tot en met 27 januari 2008. Trudy Kwik: “Toots Tielemans zal ook optreden, de man is al 85! Ik hoop, dat het snel januari wordt”.

Het wordt festival in zijn klassieke traditie, maar met veel nieuwe elementen. Zo vindt het festival bijvoorbeeld plaats op meerdere bijzondere locaties in de binnenstad. Naast een programma in De Waag zijn bezoekers ook welkom in het Scheltemacomplex (in meerdere zalen) en in de Marekerk.

Op het programma staat een keur aan lokale en internationale artiesten, waarvan een aantal voor de eerste maal naar Leiden komt.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×