Wethouder Steegh "Ideewinkel binnenkort alleen nog idee"

De kans is groot dat de Ideewinkel Leiden binnenkort alleen nog maar een idee is en geen winkel meer heeft. Het Leidse Kenniscentrum voor Duurzame Ontwikkeling en Burgeriniatieven had voor een periode van drie jaar een pand op de Apothekersdijk van de gemeente gehuurd. Die periode liep afgelopen zomer af, waarop de Ideewinkel bij de wethouders Steegh en Witteman aanklopte voor vervangende ruimte. Steegh: “Ze kwamen een maand van te voren bij ons. Dat is wel rijkelijk laat. We hebben een noodoplossing gevonden in het pand Aalmarkt 4, maar ook dat is tijdelijk.” Volgens Steegh had de Ideewinkel drie jaar de tijd om een vervangende ruimte te zoeken, maar is er vanuit die organisatie geen enkel initiatief gekomen. “De Ideewinkel is straks als idee niet weg, maar een pand hebben ze dan mogelijk niet meer. Ze kunnen niet steeds opnieuw bij ons aankloppen. Het houdt een keer op.”

Margje Vlasveld van de Ideewinkel bestrijdt dat haar organisatie zelf geen initiatieven onderneemt. Hoe de toekomst van de Ideewinkel er uit zal zien is dus onduidelijk, maar dat het pand aan de Aalmarkt geen soelaas biedt, is duidelijk. Het is te klein en heeft geen voorzieningen. Zelfs geen toilet.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×