Leiden heeft nu ook mannenkliniek

Volgende week vrijdag opent burgemeester Lenferink de Leidse vestiging van de Andros Mannenkliniek aan Schipholweg 55. Deze kliniek is een zelfstandig behandelcentrum waar verzekerde zorg wordt aangeboden aan ouder wordende mannen met urogenitale klachten. De Leidse vestiging is de derde Androskliniek in Nederland.

Andros is een initiatief van de Nijmeegse emeritus-hoogleraar urologie prof. Frans Debruyne. Hij besloot de mannenklinieken op te richten, om mannen met gezondheidsklachten te stimuleren daarmee naar een arts te gaan. Veelal zijn mannen namelijk zorgmijders, aldus het persbericht. In de Andros klinieken ligt de nadruk op preventief onderzoek. In een aantal gevallen wordtook gestart met een behandeling. Meestal kan die behandeling door de huisarts worden vervolgd. De kliniek voert zelf geen operaties uit. Wanneer een operatieve ingreep nodig is verwijst Andros de patiënt door naar de uroloog in het ziekenhuis. Overigens mogen de mannen die de kliniek bezoeken, hun partner meenemen. Meer informatie is te vinden op www.androsmannenkliniek.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×