(Foto: Bram Pater).

Oud-voorzitter Stichting Indiëmonument Jan Werter overleden

Jan Werter, de oud-voorzitter van de Stichting Indiëmonument, is op 81-jarige leeftijd overleden. Werter legde in september van dit jaar het voorzitterschap na dertien jaar om gezondheidsredenen neer. De stichting beheert het monument ter nagedachtenis aan 26 omgekomen Leidenaars in voormalig Nederlands Indië. Werter ontving in zijn leven onder meer de Ere-medaille in goud, behorende bij de Orde van Oranje-Nassau, het ere-teken voor Orde en Vrede, het Nieuwe Guinea Herdenkingskruis, de Gouden Speld van de gemeente Leiden en de Gouden Sport-café speld vanuit de Leidse sportwereld.

Het Indiëmonument staat in het parkje bij Molen De Put.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×