Maandag mogelijk weer staking scholieren

Via sms en msn roepen leerlingen van het middelbaar onderwijs elkaar op om aanstaande maandag opnieuw te staken. Volgens het bericht gaan de scholieren rond 11.00 uur de straat op. Een zogenaamd van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) afkomstig bericht zou aanleiding zijn voor de nieuwe stakingsplannen voor maandag. Het LAKS zelf laat weten liever gezien te hebben dat het massale scholierenprotest volgende week woensdag was gehouden. Dan spreekt de Tweede Kamer in een spoeddebat over dit onderwerp.

Het sms-bericht waarin scholieren elkaar oproepen om maandag weer de straat op te gaan: “Minister van Onderwijs zegt dat het staken van leerlingen geen enkele invloed zal hebben op zijn voorstel van de 1040-uren norm. Er wordt nu een tweede staking gepland voor maandag 26 november rond 11 uur (kleine pauze). Wij van het LAKS rekenen op jullie steun. Stuur dit door naar IEDEREEN in je msn lijst en zorg ervoor dat heel Nederland eraan mee doet.”

Leiden scholierenstaking


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×