Foto:Wim Lamboo.

'Leidse vluchtelingen in beeld' in Stadsbouwhuis

In het atrium van het Stadsbouwhuis is binnenkort de fototentoonstelling ‘Leidse vluchtelingen in beeld’ te zien. Beeldend kunstenaar Wim Lamboo exposeert een selectie van 36 portretten, die hij de afgelopen maanden gemaakt heeft van vluchtelingen, die in Leiden wonen. Lamboo heeft deze mensen op een verhalende manier een gezicht gegeven, door zijn ‘modellen’ te portretteren in hun ‘eigen’ Leidse omgeving met hun lievelingsattributen, die zij mee hebben genomen uit het land van herkomst.

De geportretteerde vluchtelingen zijn of waren allemaal cliƫnt van Stichting Vluchtelingenwerk Leiden. Ze komen uit de hele wereld, van Vietnam tot Chili. Sommigen wachten nog op een vergunning; anderen hebben deze net gekregen in het kader van de Pardonregeling.

Deze boeiende tentoonstelling is te zien van 27 november tot en met 4 januari in het Stadsbouwhuis, op werkdagen geopend van 900 tot 1700 uur.

Stadsbouwhuis, Langegracht 72, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×