Business Club Leiden doneert 20.000 euro aan Pieterskerk

Burgemeester Lenferink mocht gisteravond een cheque van maar liefst 20.000 euro in ontvangst nemen voor de restauratie van de Pieterskerk. De Business Club Leiden vierde in het Scheltema Complex het 20-jarig bestaan en spaarde elk jaar 1000 euro voor een goed doel. Begin deze maand werd de aftrap gegeven om de laatste twee miljoen euro bij elkaar te krijgen die nog nodig zijn voor de restauratie van de Pieterskerk. In totaal kost die renovatie bijna 25 miljoen euro. Daarvan heeft de rijksoverheid ongeveer de helft betaald, de gemeente Leiden verstrekte een forse lening. “Maar ik geloof niet dat er in de Leidse gemeenteraad nog veel mensen zijn die denken dat dat geld ooit nog wordt terugbetaald,” aldus burgemeester Lenferink. (Foto: Michel Verplancke).

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×