Met harde hand greep de politie in toen de demonstratie uit de hand liep. (Foto: Fotobureau Peter Schipper).

Politie pakt 16 relschoppers op

In Leiden werden vandaag tijdens de ‘scholierenstaking’ 16 verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging, mishandeling en belediging. Dat heeft de politie zojuist laten weten. Omstreeks 11.45 uur werden ramen van het Stadhuis ingegooid. Rond het stadhuis liepen op dat moment zo’n 500 personen. De politie heeft met een aantal eenheden de groep uit elkaar gehaald. Enige tijd later heeft de Mobiele Eenheid zich tussen de menigte begeven en de groepen al pratend uit elkaar gedreven om de rust te behouden. Ook werd de net gerestaureerde leuning van de Korenbrug beschadigd. De schade is fors.

De politie zegt rekening gehouden te hebben de acties van vandaag en was voorbereid op grote groepen jeugd verdeeld over de regio. Ook de ME stond paraat, maar werd uiteindelijk alleen in Leiden ingezet. In de loop van de dag werd het voor de politie ook duidelijk dat de acties steeds minder van doen hadden met het scholierenprotest, gelet op het feit dat het gedrag van de jongeren steeds grimmiger werd. Daarbij leken ook anderen dan scholieren zich in de groepen te mengen.

Advertentie

Leiden scholierenstaking


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×