Schade aan stadhuis en Koornbeursbrug: 17.000 euro

11

Het herstellen van de schade aan het Leidse stadhuis en de monumentale Koornbeursbrug gaat zeker 17.000 euro kosten. Bij de rellen die maandag ontstonden toen de scholierenstaking uit de hand liep, werden glas-in-lood ramen van het stadhuis vernield en werd een gietijzeren hekwerk bij de Koornbeursbrug uit de grond gerukt.

De gemeente Leiden gaat proberen om de schade op de daders te verhalen.

Delen

11 reacties

 1. De gemeente Leiden gaat proberen…..

  Hallo, niks proberen. Gewoon verhalen! Het gaat om mijn belastingcenten. Er moet iets, nee, veel minder getolereerd worden. We moeten een keer af van: “Moet Kunnen!!” of: “Ach het is maar een incident.” Niks incident. Pure vernieling. Heeft niks met demonstreren te maken. “Ach het is maar van de gemeente.” Niks van de gemeente, het is van de belasting betaler, U en Ik. De scholieren zouden toch iets meer Maatschappijleer moeten krijgen!!! Laat ze hun verloren uren dan maar bij HALT inhalen!!

 2. 17000  eutjes om dat scheve  hek  recht te trekken…herman 1 wil het misschien voor de helft doen…..

 3. Herman-2 als ik de krachten had deed ik het voor niets , Dit gaat me echt aan mijn hart als dingen zoals de korenbrug gesloopt worden door een paar leeghoofden.

 4. Ik woon zelf bij de Koornbeursbrug en stonden er gisteravond rond half 8 wederom 50 baldadige jongetjes en meisjes op de Koornbeursbrug. Ze waren aan het schreeuwen, vuurwerk af aan het steken en ze hebben de dranghekken, die bij het kapot gemaakte stukje K.brug stonden, in het water gegooid.

  Tot mijn grote verbazing moest het wel 40 minuten duren voordat de politie ook maar iets deed. Ik snap heus wel dat wanneer je hard optreed, er ook een reactie wordt uitgelokt, maar niets doen en wederom toestaan dat er vernielingen worden aangericht en dat er weer iemand van het standsparkeerplan wordt aangevallen, is ook vragen om ellende. Mijn mening in deze is dan ook, om in ieder geval op te treden en daarmee te laten zien dat dit echt niet kan.

  Wanneer we dit toestaan lopen we risico dat het telkens een stapje verder gaat. Gemeente ik zou maar mijn uiterste best doen om de schade te verhalen, dat schrikt misschien nog enigszins af.

 5. Misschien kunnen de Leidse middelbare scholen de schade betalen als de gemeente er niet in slaagt de schuldigen op te sporen? Per slot van rekening hadden de scholen de plicht de ongeoorloofde afwezigheid van deze pubers te melden bij de inspectie. Als ze dat gedaan hadden was het mogelijk geweest de schade te betalen uit de aan de ouders opgelegde boetes. Nu mag de Leidse belastingbetaler weer opdraaien voor de slechte opvoeding door deze ouders.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline