Een chauffeur van een pendelbus van Stadsparkeerplan werd bij het Stadhuisplein door een aantal middelbare scholieren uit zijn bus getrokken. Scholieren deden de deur van de shuttlebus open en trokken de chauffeur eruit waarna zowel de chauffeur als de binnen- en buitenkant van het shuttlebusje werden bekogeld met eieren. (Foto's: Dennis Oudshoorn).

Scholierendemonstratie loopt uit op rellen

Zo’n 400 stakende Leidse scholieren hebben vandaag voor ongeregeldheden gezorgd in het centrum. Er werden discriminerende teksten als “Hamas, Hams, Joden aan het gas” gescandeerd en bussen, politiewagens en winkels werden bedolven onder een regen van eieren. Ook enkele winkelruiten moesten het ontgelden en een chauffeur van een busje van het Stadsparkeerplan aan de Haagweg werd uit zijn bus getrokken en mishandeld toen hij zich vastreed in een groep scholieren bij het Stadhuisplein. Ook werd de bus van binnen en buiten met eieren bekogeld. Stadsparkeerplan heeft direct daarna de route door het centrum geschrapt. Passagiers werden bij het Kort Rapenburg afgezet.

Rond 1.15 uur had de politie met hulp van de ME de orde hersteld en gingen ook de pendelbusjes weer rijden. In de wijken rond het centrum werden wel nog enkele scholieren opgepakt die onder andere vuurwerk afstaken en vernielingen aanrichtten.

Leiden scholierenstaking


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×