Discussiebijeenkomst over kunst en wetenschap

Aanstaande zondag organiseert het Science Café Leiden een discussiebijeenkomst over kunst en wetenschap. Centraal staan de vragen, of kunst ook een wetenschap is En of wetenschap bij gelegenheid kunst kan zijn.Kunst en wetenschap worden traditioneel als verschillend bestempeld, als intuitie en ratio. Maar de laatste jaren weten kunst en wetenschap elkaar steedsvaker te vinden.

Tijdens de bijeenkomst discusièren de deelnemers samen met sprekers als de bijzonder hoogleraar Kunstgeschiedenis (kunst en wetenschap) Robert Zwijnenberg, en de Leidse kunstenaar Koen de Vries, over dit actuele onderwerp.De bijeenkomst vindt plaats in het Scheltema Complex aan Marksteeg 1. Om 14.00 uur wordt een video gedraaid met werk van Theo Jansen, gevolgd door een slide-show met foto’s over kunst en wetenschap.Om 15.00 uur begint de discussie.Op www.sciencecafeleiden.nl is meer informatie te vinden.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×