Leiden krijgt Ei-fel-toren

Wie altijd al eens een Ei-fel-toren heeft willenbouwen, is van harte welkom bij de discussiebijeenkomst over kunst en wetenschap, die aanstaande zondag door het Science Café georganiseerd wordt.Het is wel de bedoeling dat de bouwers zelf bouwstenen, ofwel eieren meenemen. Omdat deze eieren stapelbaar moeten zijn, vraagt dit nogal wat voorwerk.Ze moeten namelijk in een kokertje gepropt worden, waarna ze zo’n 15 minuten moeten koken. Daarna moeten de eierbouwstenen zonder dat ze beschadigen, weer uit het kokertje gehaald worden.Hoe dit het handigst gaat, is op te lezen op de website van het Sciencecafe Leiden. De site is voorzien van foto´s.

Met dit eierexperiment willen de organisatoren de grens tussen kunst en wetenschap opzoeken. Bij het vervaardigen van de toren, die zelf een kunstopject moet worden, komen ook wetenschappelijke aspecten kijken.Het Science Café vindt plaats in het Scheltema Complex, Marksteeg 1, en begint om 14.00 uur.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×