Werk van Charles Hubert, foto: PR.

Dubbelexpositie in Oude Raadhuis Warmond

In galerie het Oude Raadhuis in Warmond is een dubbelexpositie te bekijken van Jeanette Klement en Charles Hubert. Klement laat haar dierportretten van keramiek zien, de zogenaamde ‘hoorndragers’ en haar vissenbekers en Hubert toont zijn schilderijen, tekeningen, grafiek en collages. De tentoonstelling loopt al (vanaf 5 december) maar de officiële opening vindt plaats op zondag 9 december om 16.00 uur.

Klement (Amersfoort 1956) woont en werkt in Amsterdam en heeft er in 1989 haar diploma behaald aan de academie voor Beeldende Vorming. Sinds 2004 heeft zij een atelier binnen het ateliercomplex ‘Retort’ en ze is lid van de NVK (Nederlandse vakgroep keramisten). Haar keramische beelden zijn geïnspireerd op de wereld om haar heen. Zij interpreteert die op geheel eigen wijze en werkt meestal vanuit een thema. Typerend voor haar werk is figuratie met een gelaagdheid. Tijdens vele bezoeken aan Artis en de Hoge Veluwe is het idee ontstaan voor de serie hoorndragers en uitgevoerd in tien10 dierportretten.

Hubert studeerde in 1985 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, in de discipline tekenen, schilderen en vrije grafiek. Charles Hubert omschrijft zijn werk en inspiratiebronnen als volgt: “Ik sta met een been in het heden en een been in het verleden, gedeeltelijk digitaal, voornamelijk analoog. Wanneer ik teken/schilder ben ik voortdurend op zoek naar een spanningsveld tussen de figuratie en de abstractie. Mijn werk is een gevolg van indrukken opgedaan uit verschillende vakgebieden, zoals kalligrafie, de teken- en schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur. Die kan ik tegenkomen in een wandeling door mijn boekenkast, een stadswandeling of gewoon een wandeling aan het strand. Gelukkig! Ik ben vrij in keuzes.”

Meer informatie over deze kunstenaar en zijn werk: www.cultuurpuntleidschendam-voorburg.nl

Meer info en openingstijden: www.hetouderaadhuisvanwarmond.nl De tentoonstelling is te zien tot en met 31 december.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×