Loco-burgemeester Gerda van den Berg reikte afgelopen avond de Co Verhoogprijs 2007 uit aan de vrijwilligers van de Leidse afdeling van VTV Zuid-Holland Noord (Vrije Tijd en Vorming). Het VTV organiseert vrijetijd, vorming en ontspanning voor mensen met een verstandelijke beperking. Vrijwilliger Remko Roodenburg nam het beeldje namens de hele club in ontvangst. (Foto's: Chris de Waard).

Co Verhoogprijs 2007 uitgereikt

Gisteravond werd in de Burgerzaal van het Leidse stadhuis voor de 15e keer de Co Verhoog vrijwilligersprijs uitgereikt. Uit tien genomineerden koost de jury uiteindelijk voor de vrijwilligers van VTV Leiden die verstandelijk gehandicapten onder meer ontspanning bieden met muziek en sport. Onder de genomineerden was ook Sleutelstad-redactrice Corine Knoester met hond Co. Corine werd door jurylid Ella Veenstra uitgebreid geprezen vanwege haar grote inzet voor mensen met een handicap. Zo is ze bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Blinden en Slechtzienden (NVBS), helpt ze gehandicapte asielzoekers, organiseert ze wandelingen met geleidehonden en houdt ze een weblog bij. Ook nam ze het initiatief voor een e-mailgroep waar blinden en slechtzienden op een makkelijke manier met elkaar kunnen corresponderen. De Co Verhoogprijs won ze er niet mee, wel de felicitaties van alle collega’s bij Sleutelstad.nl!

Er waren nog acht andere genomineerden voor de Leidse vrijwilligersprijs: Bert Lakenberg van voetbalclub G.H.C., de vrijwilligers van het Ronald McDonaldhuis, de vrijwilligers van het informatiepunt G.G.Z., Jan v/d Burg en zijn gemeentelijke schoolsportcommissie, Mark van den Helder die al jaren voor de hoogbejaarde heer Plug in de Lorentzhof zorgt en de mensen van Club Populair die jonge kunstenaars ondersteunen, Pim Perquin van de Leidse Video en Smalfilmliga en de vrijwilligers van de Stichting Radius.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×