Alcoholbus voor Politie Hollands-Midden

Vandaag heeft de Politie Hollands-Midden de speciale alcoholbus van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) in ontvangst genomen. Met de komst van de alcoholbus kunnen alcoholcontroles efficiënter verlopen, omdat in de bus ademanalyseapparatuur aanwezig is. Wanneer de alcoholbus ingezet wordt bij een controle hoeven verdachten die boven de wettelijke limiet blazen niet meer onder begeleiding van agenten naar het politiebureau te worden gebracht waar normaliter de ademanalyseapparatuur staat.

Jaarlijks vallen er nog altijd ruim honderd doden en duizenden gewonden doordat mensen met drank op achter het stuur zitten. Het BVOM en de politie willen die verkeersonveilige situatie aanpakken.

Aangezien alcoholgebruik direct van invloed is op de rijvaardigheid, controleert de Politie Haaglanden in de hele regio intensief op het rijden onder invloed. Ook rond de komende feestdagen houdt de Politie Haaglanden weer alcoholcontroles. Rijden onder invloed is geen verkeersovertreding, maar een misdrijf. De alcohollimiet ligt op 220 ugl ( 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

De bus wordt in de hele politieregio Hollands-midden ingezet en gaat vrijdag ‘op toernee’. De bus is dan ’s ochtend in Alphen aan den Rijn en Gouda te bekijken, ’s middags staat de bus eerst in Voorschoten en later in Noordwijk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×