RGL Hooigracht geen gevolgen voor Aalmarktplan

Projectontwikkelaar MAB, deze zomer gestart met het Aalmarktproject, verwacht geen gevolgen van de RGL via de Hooigracht in plaats van de Breestraat voor hun project. De afgelopen weken waarschuwden ondernemersvereniging BV Leiden en het Centrummanagement dat een sneltram door de Hooigracht “een kanteling van koopstromen” veroorzaakt. Dat kan volgens de ondernemers niet zonder gevolgen blijven voor het Aalmarktgebied. MAB sloot een overeenkomst met de gemeente Leiden voor de herontwikkeling van dat deel van de binnenstad. Zij blijken de zorg van de ondernemers niet te delen.

Een woordvoerder van MAB, onderdeel van Rabobank, laat weten dat het de ontwikkelingen in Leiden weliswaar op de voet volgt, maar zich geen zorgen maakt over het opschuiven van een tramverbinding naar de oostelijke binnenstad. “Projectontwikkeling is een zaak van lange adem, wij hebben voortdurend te maken met veranderende omstandigheden. Het is aan ons om rendabel vastgoed te ontwikkelen.” Bereikbaarheid van de gehele binnenstad is wel een belangrijke voorwaarde, erkent MAB. Maar dat kan in hun ogen ook met een tramlijn die niet direct voor de deur stopt. Volgens de ontwikkelaar zijn er in de overeenkomst met de gemeente geen afspraken opgenomen over een RGL door de Breestraat. Dat wordt door een woordvoerder van de gemeente bevestigd:”Er zijn geen directe gevolgen voor het Aalmarktplan. Zolang het gebied maar een goede OV verbinding houdt.”

Leiden Aalmarktproject


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×