De Leidse Cantorij tijdens een optreden in York Minster, foto: PR

Adventsconcert van Leidse Cantorij in Hooglandse Kerk

Traditiegetrouw zal de Leidse Cantorij ook dit jaar weer een adventsconcert in de sfeervolle Hooglandse kerk geven. Het concert is in Leiden en de wijde regio al jaren een begrip. Te beluisteren zijn de mooiste advents- en kerstmuziek afkomstig uit het Gregoriaans, de late bloeitijd van de polyfonie, de Barok en de Romantiek. Daarnaast zal ook hedendaagse koormuziek van, onder andere, Gabrieli, Gesualdo, Praetorius en Schelle te beluisteren zijn. Theo Visser verzorgt op het orgel enkele muzikale intermezzo’s in de vorm van traditionele kersthymnen. Ook het koperblazerensemble ‘Ambassador Brass’ verleent zijn medewerking aan het concert. Na afloop kan het publiek genieten van een glaasje warme Gl├╝hwein.

Zondag 23 december, aanvang 20.15 uur. De Hooglandse kerk (ingang Nieuwstraat) is open vanaf 19.30 uur; de toegang is gratis. Meer info: www.leidsecantorij.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×