De muurschildering in kwestie mag als het aan het college ligt blijven. (Foto: Weblog wethouder Marc Witteman).

College legaliseert illegaal schilderij

Een muurschildering die is aangebracht op een zijmuur van een parkeerteerrein achter de Doezastraat is zonder vergunning aangebracht en moet volgens de gemeentelijke Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) weg. De ARK oordeelt dat het werk niet professioneel genoeg is. De zaak kwam aan het rollen toen enkele buurtbewoners bij de gemeente aan de bel trokken. Wethouder Witteman op zijn weblog: “Die bewoners keken via de achterzijde van hun woning op het parkeerterrein en vonden een grijs parkeerterrein blijkbaar mooier. Maar moet je dan, eventueel met behulp van de sterke arm, een dergelijke muurschildering op een particulier terrein gaan verwijderen. Ik stelde me de commentaren in de krant en locale sites alweer voor. Hoeveel mensen in de stad zouden van mening zijn dat het een taak van de gemeente is om dit stukje volksvlijt te verwijderen?”

“De vraag stellen is hem beantwoorden,” moet het college gedacht hebben. Het ARK-advies is inmiddels terzijde geschoven en de vergunning is verleend. Witteman: “Wanneer de buurtbewoners het daarmee oneens zijn, dan mogen ze tegen dit besluit bezwaar maken en zal door de bezwarencommissie, of uiteindelijk zelfs de rechter, onafhankelijk worden geoordeeld of ons college in alle redelijkheid tot dit besluit heeft kunnen komen.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×