Uitstervingsbeleid voor Leidse coffeeshops

Leiden telt momenteel 12 coffeeshops. In het kader van de terugdringing van het softdruggebruik en de daarmee gepaard gaande overlast wil de nieuwe coalitie dat aantal terugbrengen naar acht. Er worden geen bestaande coffeeshops gesloten, maar bij bedrijfsbeëindiging wordt er geen nieuwe exploitatie meer toegestaan. Ook coffeeshops die worden gesloten vanwege onwettig gedrag verliezen hun vergunning definitief. Ook wordt de komende periode meer werk gemaakt van de opsporing en vervolging van drugskoeriers en dealers.

Als blijkt dat sluiting tot het aanbieden van softdrugs buiten het reguliere circuit leidt, willen de partijen de situatie opnieuw bekijken.

Leiden Coalitieakoord 2007


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×