Stadsparkeerplan wil Leidse parkeergarages exploiteren

De nieuwe coalitie die sinds gisteren een feit is, wil dat de Stichting Stadsparkeerplan (SSL) voor Leiden behouden blijft als het terrein aan de Haagweg op termijn komt te vervallen omdat daar woningen gebouwd gaan worden. In het gesloten coalitieakkoord, dat de basis vormt voor het nieuw op te stellen collegeprogramma, schrijven de collegepartijen dat ze de door SSL opgedane kennis en ervaring met Park&Ride niet verloren willen gaan. De partijen willen onderzoeken welke rol SSL kan gaan spelen als straks de nieuwe parkeergarages zijn gerealiseerd. SSL-directeur Chris Verplancke weet precies wat hij wil: “Laat ons maar de exploitatie doen van alle Leidse parkeergarages. We kunnen dat veel goedkoper dan de commerciĆ«le marktpartijen”.

Volgens Verplancke vragen dergelijke parkeerbedrijven torenhoge vergoedingen voor het beheer van parkeergarages. Omdat SSL geen winstoogmerk heeft en bovendien, via DZB, met gesubsidieerde arbeidsplaatsen werkt, kan zijn organisatie het voor een derde van de kosten die een commercieel bedrijf zou rekenen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×