Glaasjes op, rijbewijs kwijt

In het afgelopen weekend is in Leiden en omgeving het rijbewijs van een aantal mensen ingevorderd, omdat zij zoveel alcohol gedronken hadden dat ze niet alleen boven de limiet van 220 ug/l bliezen, maar ook nog eens de invorderingsgrond overschreden.Een 27-jarige Katwijkse automobilist die over de 2e Binnenvestgracht reed, blies zaterdagnacht 505 ug/l. Hij verloor voor de vierde keer binnen vier jaar zijn roze papiertje.

Een dag later was een 30-jarige beschonken Leidse automobilist zo onverstandig dat hij zonder rijbewijs over de Langebrug reed. De uitslag van de bij hem uitgevoerde ademanalyse was 595 ug/l. Later bleek dat zijn rijbewijs ongeldig verklaard was.Tenslotte werd ook een 20-jarige Alphense snorfietser staande gehouden. Hij reed over de Willem de Zwijgerlaan met een percentage van 595 ug/l alcohol in zijn bloed.Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×