Eric Vloeimans, foto: PR.

Toptrompettist Eric Vloeimans blaast Leidse Jazzweek in!

Het initiatief voor De Leidse Jazzweek werd 28 jaar geleden genomen door wijlen Henny Kwik. Het evenement heeft een aantal moeizame jaren achter de rug en is door dochter Trudy Kwik en een aantal enthousiaste jazzliefhebbers opnieuw opgezet. Met dit team is een interessant festival gesmeed, gericht op kwaliteit en hoogwaardige programma’s voor een breed publiek. De ‘opmaat’ voor het festival, dat plaatsvindt van 23 tot en met 27 januari, wordt geblazen door toptrompettist Eric Vloeimans en zijn kwartet Gatecrash.

Vloeimans maakt muziek, die tussen jazz en pop in valt. Zijn sound is warm en melodieus en zijn stijl is energiek en innoverend. Hij heeft zich ontwikkeld tot een muzikant met een open, avontuurlijk geluid met luchtige aspecten. In 2001 kreeg hij de Boy Edgarprijs, in 2002 volgde de Bird Award. Ook vielen hem drie Edisons ten deel. Meer info: www.ericvloeimans.com.

Bezetting: Eric Vloeimans-trompet en effecten, Jeroen van Vliet-Fender Rhodes en andere keybords, Gulli Gudmundsson-bas, elektrische bas en effecten en Jasper van Hulten-slagwerk.

Het concert vindt plaats op zaterdag 19 januari, aanvang 21.30 uur bij Hot House in de Tuinzaal van de Burcht.

Op de website www.leidsejazzweek.nl is de volledige programmering van het festival te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×