Leidse sportman van 2007 is roeier Jaap Schouten

Vorig jaar werd er in Leiden geen sportman van het jaar gekozen. Geen enkele sporter voldeed aan de criteria van de jury. Dit jaar moest men kiezen. Roeier Jaap Schouten van NJORD of schaker Erik van den Doel. De jury koos uiteindelijk voor Schouten die de prijs in ontvangst nam uit handen van jurylid Karel Caron. Vorig jaar kreeg Schouten een aanmoedigingsprijs. In 2007 maakte hij die prijs waar en won de Skiffhead in de lichte en de zware klasse en zette ook de nationale titels in de lichte skiff en de zware dubbelvier op zijn naam.

In de serie van drie wereldbekerwedstrijden, in Linz, amsterdam en Luzern, pakte Jaap Schouten evenveel medailles; twee bronzen en een zilveren, waarmee hij zich voor het wereldkampioenschap kwalificeerde. Daar won hij uiteindelijk brons.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline