Jaap Schouten richt zich de komende tijd op de Olympische Spelen. Hij wil graag meedoen in Peking en als dat lukt doet hij mee in de lichte dubbeltwee. Zijn vertrouwde lichte skiff is geen olympisch nummer.

Leidse sportman van 2007 is roeier Jaap Schouten

Vorig jaar werd er in Leiden geen sportman van het jaar gekozen. Geen enkele sporter voldeed aan de criteria van de jury. Dit jaar moest men kiezen. Roeier Jaap Schouten van NJORD of schaker Erik van den Doel. De jury koos uiteindelijk voor Schouten die de prijs in ontvangst nam uit handen van jurylid Karel Caron. Vorig jaar kreeg Schouten een aanmoedigingsprijs. In 2007 maakte hij die prijs waar en won de Skiffhead in de lichte en de zware klasse en zette ook de nationale titels in de lichte skiff en de zware dubbelvier op zijn naam.

In de serie van drie wereldbekerwedstrijden, in Linz, Amsterdam en Luzern, pakte Jaap Schouten evenveel medailles; twee bronzen en een zilveren, waarmee hij zich voor het wereldkampioenschap kwalificeerde. Daar won hij uiteindelijk brons.

Leiden sportprijzen2007


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×