Witteman: "Achterstanden bij sport versneld wegwerken"

De kersverse sportwethouder Marc Witteman (PvdA) wil snel werk maken van het wegwerken van achterstanden in de Leidse sportwereld. “Vorig jaar is er al veel gebeurd en is er een begin gemaakt met het opknappen van sportaccomodaties. Maar dat was nog volstrekt onvoldoende. We gaan in 2008 een inhaalslag maken, we gaan versnellen,” aldus Witteman die verder zei trots te zijn op zijn nieuwe portefeuille. “In Leiden zijn zo’n 50.000 mensen bij de sport betrokken. Het is geweldig om daarmee aan de slag te kunnen.”

Witteman hield verder nog een warm pleidooi voor het plan ‘Huis van de Sport’. In dit plan moet er in de Mors een groot nieuw sportcomplex verrijzen en daarvoor wil hij zich sterk gaan maken. Voor topsport in Leiden wil Witteman dat ook het bedrijfsleven zich nadrukkelijk laat gelden: “Dat kan niet alleen met geld van de gemeente”.

Voorzitter Jan Breedeveld was in zijn jaarrede ook overwegend positief. “Leiden is een echte sportstad aan het worden, maar we zijn er nog niet. Wat er bereikt wordt is vaak ondanks en niet dankzij de faciliteiten die Leiden heeft.” Net als de wethouder toonde ook Breedeveld zich erg enthousiast over de plannen voor het ‘Huis van de Sport’. “Dat is een geweldig initiatief dat enorme kansen biedt voor de sport en ook voor Leiden om zich als stad te profileren. Maar daarmee zijn we er nog niet,” zo waarschuwde hij. Volgens Breedeveld is het gemeentelijke sportbudget nog altijd veel te laag. Daardoor zoeken Leidse talenten hun heil vaak elders. Hij pleit voor een structurele en hechte samenwerking tussen de gemeente en de Leidse sportwereld.

Leiden sportprijzen2007


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×