Inbrekers twee keer raak, drie keer mis

Het afgelopen weekend hebben zowel bewoners, als leden van het inbrekersgilde, een paar keer pech gehad.In totaal is er vijf keer geprobeerd om in te breken. In slechts twee gevallen wisten de inbrekers buit te bemachtigen.Bij twee woningen aan de Middelstegracht en de Anthony Fokkerweg, konden voorbijgangers de aanblik van een laptop achter een raam niet weerstaan. Ze sloegen de ruit in, maar moesten in beide gevallen onverrichterzaken vluchten, omdat ze gestoord werden.Een bewoner van de Rijn en Schiekade hoorde zaterdagavond gerommel bij zijn voordeur en nam een kijkje. Hij zag twee personen staan die er toen hij lawaai maakte, vandoor gingen. Op de voordeur waren braaksporen te zien.

Voor de bewoners van twee andere woningen bleef het niet alleen bij schade. Op zondagnacht trapten inbrekers de niet op slot gedraaide voordeur van een appartement aan de Wasstraat in en namen een horloge, telefoon en portemonnee weg.Met behulp van hengelen of flipperen, openden dieven de niet op het nachtslot gedraaide deur van een huis aan de Lammenschansweg. Hier verwisselden onder andere een laptop, mobieltje en portemonnees ongewild van eigenaar.De inbraken vonden niet alleen ┬┤snachts, maar ook op klaarlichte dag plaats.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×