Frontale botsing Rijnsburgerweg, agent aangereden

Vanmiddag is een aanhouding van een autodief door de politie, uitgelopen op een frontale botsing. Hierop volgde een zoekactie naar de bestuurder van de gestolen auto, waarbij ook een helikopter werd ingezet, aldus meldt het Leidsch Dagblad. De bestuurder, een 25-jarige Leidenaar, is uiteindelijk in het Bonaventura College aangehouden; de inzittende is nog voortvluchtig.

Rond 16.00 uur zagen agenten in een patrouillewagen een gestolen auto rijden op de Rijnsburgerweg. Toen een van de agenten de wagen aanhield gaf de bestuurder gas in plaats van te stoppen. Hierbij raakte de agent gewond. Daarna botste de gestolen auto frontaal op een tegenligger. De bestuurder nam vervolgens de benen richting de Mariƫnpoelstraat.

De agent is naar het LUMC gebracht, waar zijn verwondingen gelukkig bleken mee te vallen. In de frontaal geraakte tegenligger zat een inzittende bekneld, die met behulp van de brandweer bevrijd werd. Een andere inzittende is met onbekend letsel eveneens naar het LUMC gebracht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×